mandag 1. juli 2019

Velkommen!Velkommen til min hageblogg 😊
Jeg heter Helene og har hage og drivhus som hobby. Mange kjenner meg som "TomatPrat-Helene", fra min blogg TomatPrat. Der kan du lese spesiellt om min tomat-hobby. Jeg har dyrket over 350 sorter når 2019-sesongen er over! Jeg driver også med kryssing av nye tomatsorter, noe som startet for moro skyld, men som har utviklet seg til å bli mer seriøst.


Huset vårt bygde vi for 15 år siden, og hagen oppsto i sin spede begynnelse i 2005, da vi sådde plen.
Ellers har vi formet hagen litt nå og da, frem til 2016. De senere år har det blitt så som så med deling/flytting av stauder og lukingen har ikke vært optimal. Det har jeg planer om å få gjort noe med. Men alle som har hage vet at man aldri blir ferdig med hagen. Den formes litt hvert år, og det er vel også meningen.
Man blir aldri arbeidsledig når man har hage! Og man blir vel aldri ferdig heller.😊

Tidligere: Hagen under konstruksjon


Drivhusene
Jeg har 2 drivhus; det miste (10,5m²), som jeg i år (2019) bruke som chili-drivhuset. Der dyrker jeg kun chili og paprika, da disse plantene tåler høyere varme, samt at de liker dusjes.
Tunnel-drivhuset (24m²) er tomat-drivhuset. Her er det stort sett tomater.
Jeg bruker drivhus til å drive frem plantene på våren, da har jeg også sommerblomster, urter og annet, som får drives frem til de skal plantes ut på forsommeren.

Tunnel-drivhuset  7.juni 2019

Modne: Iva's Red Berry (2018)


Hagen
Den består av en del plen, noen staude-bed, en kjøkkenhage med pallekarmer, litt blomstrende busker, rips/solbær-busker, jordbær og annen vegetasjon. På den ene siden av tomta har vi en fin fjell-nabb (liten ås), hvor det lenger bak er friområde, og der er det sjelden at noen andre enn oss ferdes. Så har vi skogen rett bak.
 I fjell-hagen har vi steinbedsplanter. Det vokser også naturlig røsslyng, og den må klippes og passes på, så den ikke tar overhånd. Ellers er det furutrær, blåbærlyng og annen vill vegetasjon. Så det er også litt woodland-hage. Det vokser også litt markjordbær på tomata, de vannes og passes på, slik at vi plukker opptil et par liter på gode sommre.
Fjellhagen/woodland-hagen
For 10-12 år siden begynte jeg å plante Rhododendron i fjellhagen. Her har den faktisk spredd seg, så den må visst trives godt. Jeg antar at den har selvsådd seg, siden de nye plantene som dukker opp, har andre farger enn dem vi kjøpte fra start. I woodland-hagen er det steder med sur jord, så der har vi 2 store blåbærbusker. 2 ulike arter ble anbefalt, for god bestøvning. De bærer godt nesten hvert år.
Selve hagen har nok ikke fått det beste stellet de siste årene, da jeg tidligere har vært alvorlig syk, samt at interessen for bl.a.tomatdyrking har tatt mesteparten av min tid.
Jeg håper å få fikset opp litt i bedene og fjellhagen, slik at det blir slik som opprinnelig tenkt.


Rhododendron trives i woodland hagenHåper du vil hygge deg med mine bilder fra hage og drivhus i min hageblogg 😊

Helene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Modne tomater i Januar/Ripe tomatoes in January😍

  Lykken er stor nå det kan høstes modne tomater i Januar💚🍅 Følg meg gjerne på instagram @helenes_garden Happiness is harvesting ripe toma...